Links

Gode links til dig

Her på siden har jeg samlet nogle links til dig. Links som på den ene eller anden måde måske kan være relevant for dig, der er forælder til et meget følsomt barn.

[line]Test dit barn og få mine bedste råd gratis med på vejen
Jeg har lavet en side, hvor du finder dels muligheden for en test af dit barn. Dels min bedste start-råd hvis du oplever dit barn er særlig følsomt. jeg skal være helt ærlig og sige, at jeg har en blandet holdning til testen.
Er dit barn særlig sensitivt. Tag testen her.[line]Foreningen for særligt sensitive i Danmark
I flere lande eksisterer nu foreninger for særligt sensitive. I Danmark hedder foreningen HSP-foreningen (HSP: highly sensitive person). Du kan finde deres hjemmeside her.[line]
Folder om sensitive børn fra Hsp-foreningen
Hsp-foreningen har udarbejdet en folder om sensitive børn som indeholder kort, præcis og god information.Du kan downloade folderen her

[line]
Bøger om særlig sensitivitet
Jeg er slev ret glad for bøger og har af samme grund lavet en ret omfattende bogliste. Boglisten omfatter litteratur der på den ene eller anden måde, kan være relevant for dig, der oplever at have en “sensitiv-familie”. Du kan finde boglisten med bøger om særlig sensitivitet her.

[line]
Interview om særligt sensitive menneker (lydfil)
Interview med psykolog Lise August. Podcast nr. 92. Podcasten tager 65 minutter.
Du kan finde podcasten som er lavet af Jette Harthimmer her.
(Scroll næsten ned til bunden af siden).
[line]
En god skolestart for særligt sensitive børn
Artikel af psykolog Lise August skrevt til fagbladet “præmaturitet”. Artiklen er på side 11.
Du kan finde den aktuelle udgave af bladet her.
[line]
Specifikt om den særligt sensitive dreng
Den særligt sensitive dreng har nogle udfordringer, som særligt sensitive piger ikke oplever i samme grad, pga. den type af forventninger, der ofte er til kønnene hver især.
Lars Lolk har skrevet denne artikel om den særligt sensitive dreng til Sensitiv Familie.
Du kan læse Lars Lolks artikel her.
Artikel fra voresboern.dk. Artiklen indeholder nogle enkle og rigtig gode råd fra psykolog Lise August. Læs artiklen med råd fra psykolog Lise August her.
[line]
Bogliste fra Hillerød bibliotek: Bøger for sensitive børn om om sensitivtet
Nogle sensitive børn har forholdsvis “store” følelser. Derfor kan det være særligt godt for dem, at få læst bøger der handler om at føle forskellige følelser og hvordan man f.eks. kan håndterer følelser. Jeg har, med tanke på dette, talt med Hillerød bibliotek, som har lavet nedenstående bogliste. Jeg håber den kan bruges.
Vær opmærksom på, at det generelt er det en rigtig god regel, specielt i
forhold til særligt sensitive børn, at gennemlæse bogen inden den læses højt sammen.
Som forædler til at sensitivt barn, kan du opleve at dit barn reagerer forholdsvis meget på en lille detalje, fx et ord eller illustration og det kan efterfølgende blive noget dit barn begynder at gå og spekulerer over.  Derfor kan det være vigtigt, at få læst bøgerne igennem inden man begynder højt læsningen. Læs boglisten fra Hillerød bibliotek her.
[line]
Gode råd til fagpersoner 
Tema til sensitiv Balances nyhedsbrev maj 2012: En kort introduktion med viden og råd til fagpersoner. Se Sensitiv Balances nyhedsbrev med gode råd
[line]
Gratis piktogrammer til download
Nogle forældre oplever at piktogrammer kan hjælpe deres børn, med at overskue hverdagens aktiviteter. Hos magnetz.dk kan man downloade gratis piktogrammer eller bestille dem og kun betale porto. Download eller bestil piktogrammer her
[line]
Webshop med fokus på sensitive og premature børn:
Webshoppen sanse-liv.dk drives af Susanne, der selv har erfaring med begge dele. Du kan fx. finde strømper uden søm, huler til hygge, høreværn til børn, spændende bøger, verdens bedste hårbørste og meget mere. Du kan finde webshoppen Sanse-Liv her.
[line]
Facebookgrupper
Der findes flere Facebookgrupper hvor fx forældre til særligt sensitive børn deler erfaringer. Her er nogle af dem. 
Orkidebørn
Forældre til særligt sensitive børn/unge
Højt Sensitive Forældre – familieliv som særligt sensitiv (HSP)
Sensitive Børn – Sparring, Støtte Og Debat
[line]
Psykolog Lise August med speciale i sensitivitet
Lise August er psykolog og den første i Danmark med speciale i sensitivitet. Martin August, er psykoterapeut. Kig eventuelt forbi deres hjemmeside. Der ligger en masse godt materiale. 
Seminar
Sensitiv Balances hjemmeside
[line]
Susanne Møberg:
Susanne, som selv er særlig sensitiv, er uddannet pædagog og coach og tilbyder kurser, foredrag og 1.1 coaching, malekurser og forskellige mindfulness produkter.
Susanne arbejder i Århus eller pr. telefon.
Susanne har skrevet 4 bøger der henvender sig til særlig sensitve mennesker. Jeg kan varmt anbefale dem.Du kan se dem her.
[line]
Sofie Rose: 
Sofie er uddannet indenfor healing, clairvoyance, meditation, kanalisering, yoga og hypnose. Sofie beskæftiger sig i dag med 3 områder: Englekontakt, sjælsformål og sjælskontakt. Sofie er selv særlig sensitiv og det er min oplevelse at nogle særlig sensitive mennekser, har stor gavn af de kurser Sofie udbyder. Jeg kan kun anbefale Sofie. Hun er helt fantastisk kærlig og favnende. Sofies hjemmeside
[line]
Jette Harthimmer: 
Jette Harthimmer er clairvoyant & spirituel rådgiver. Jette formidler gennem sine mange podcasts på sin hjemmeside, viden om og forståelse for spiritualitet og spirituel udvikling. Hvis du er nysgerrig på spiritualitet, er det helt sikkert værd at kigge forbi Jettes side.
Det er en imponerende og meget professionel vidensbase Jette har samlet.
Jettes hjemmeside
[line]
Brochure: “Drop den dårlige samvittghed” (2013)
Kender du det? Det kan være svært at føle sig som en god nok mor eller god nok far, når man sammenligner sig med “naboen”. denne lille brichure handler om den dårlige samvittighed som mange af os oplever,- hvorfor den er helt naturlig og sidst, men ikke mindst inspiration til, hvordan du kan gøre det lidt lettere for sig selv.
Du kan læse folderen “Drop den dårlige samvittghed” her.
[line]
Brochurer:”Løber du paden mod en mur” (2013)
Det kan være rigtig svært at dele sit barn sensitivtet med andre. Det er meget forskelligt hvor lydhøre omgivelserne er. Specielt når man som forældre føler at man møder mangeldne forståelse og modstand, kan det være rigtig frustrerende. I brochuren “Løber du panden mod en mur?” giver jeg inspiration til hvornår det er vigtigt at del barnets sensitivitet med omgivelserne og hvordan man evt. kan gøre det. Brochuren indeholder mange konkrete og anvendelige råd. Læs brochuren “Løber du panden mod en mur?” her.
[line]
Brochure fagpersoner kan give forældre “Er mit barn særlig sensitivt?” (2013)
Flere og flere sekundære omsorgspersoner bliver opmærksomme på særligt sensitivtet og det betyder også, at det kan være netop dem, der bliver opmærksomme på, at der måske kan være tale om særlig sensitivitet hos et barn.
Men det kan være en svær besked at give videre,- og hvad skal forældrene SÅ gøre?
Jeg har lavet en lille brochure, som kan gives til forældrene i netop denne situation. Med den i hånden kan de hurtig få overskuelig og konkret viden om særlig sensitivitet og få viden om, hvor de kan finde mere information, viden, redskaber og støtte.
Du kan hente folderen “Er mit barn særligt sensitivt?” her.
[line]