Slap af med din baby

Slap af med din baby- guidet meditation af om Stern

Tunge øjenlåg og korte lunter

“Ægte?” Som min ældste datter plejer at spørge. Hvilket for hende betyder om det er rigtigt, – om det passer. Og ja, det her indlæg kommer til at handle om “ægte” at slappe af med sin baby.
Det dér med at ”slappe af ”. Det vil vi alle sammen gerne have mere af. Vi ved godt, at det er godt for os. Men vi ved også, at det faktisk kan være svært. Specielt når man har en baby.

Babyer er skønne, og dejlige og dufter (overvejende) himmelsk. Men de larmer også, og nogen gange sover de ikke. Eller alt for lidt. Eller på de “forkerte” tidspunkter.

Og så bliver man træt. Træt i ansigtet.
Træt i kroppen.
Træt i hovedet.
Og overskuddet bliver mindre, øjenlågene tungere og lunten begynder at blive MEGET kortere.

Og det var måske ikke lige det billede, man havde af sin barsel.

 

Økologisk bomuld, trælegetøj og baby i pastel

Man forestiller sig måske sig selv side i en have eller park, på et smukt vævet tæppet (sådan et flot genbrugs-agtigt et, i mange farver, som tilfældigvis hverken lugter af tobak eller våd hund fra forrige ejer). Ens baby er svøbt i økologisk tøj, sandsynligvis i hvid, sand eller pastelfarver og vidunderet leger med trælegetøj, mens man selv nynnende, ligner noget fra en reklame.

Well, not so much!

Ikke fordi barsel ikke kan være rigtig skøn. Men jeg tror det der overraskede mig mest ved at blive forælder, var hvor ufattelig lidt ro man nogle gange har. Ikke fordi, det ikke er noget, man har hørt andre sige. Men man forstår det bare ikke til fulde, før man selv står der, fuldstændig mør af træthed, med en unge, der smurt ind i spagetti med kødsovs,  for 8. gang kaster sig ned på gulvet, og udlever et hidsighedsanfald af den 2. verden.

 

Hvordan får man så den ro?

Babymassage er et rigtig godt redskab til afslapning hos babyer, men ingen af vores børn har brudt sig om det. Den ene pga. fysisk sensitivitet, den anden, fordi helvede sandsynligvis fryser over, inden hun har nogen interesse i at ligge stille mere end 1 minut, med mindre det er for at puste ud efter en gang tagfat rundt i huset.

Men hvad kan man så gøre? Man kan fx prøve afslappende musik eller en guidet meditation. Da jeg allerede kender Tom Stern, fordi jeg har brugt sove – cdén “Brumbassen Halo” meget, var det oplagt at prøve Toms cd “Slap af med din baby” til vores yngste krudtugle.
For puh, mor kunne godt bruge lidt ro. (Mor er nemlig ikke en krudtugle!)

 

Slap af mor! Slap af far!

For nogle aftener siden, da jeg skule lægge vores yngste, syntes hun slet ikke sovetid var noget hun skulle beskæftige sig med. Hun blev ved med at karte rundt og jeg tænkte derfor, i et øjebliks genialitet, at nu måtte det være det helt rigtige tidspunkt til at prøve “slap af med din baby”.

Jeg fik sat cden på og startet den. Hun virkede interesseret…kortvarigt. Hmm.  Jeg tror jeg ret hurtigt tænkte at “nå, – det virkede så ikke”.
Og du tænker måske, -” hun kan ikke have været særlig rolig selv, hvis hun hvis hun opgav så hurtigt”.

PRÆCIS!! (-Og det kommer jeg til)

Men, jeg lod selvfølgelig cdén køre forsat, mens jeg prøvede at holde nogenlunde styr på ”yngste – barnet” som stadig kartede rundt. Tom (som selv har indtal cdén) talte om noget med vand, som jeg studsede lidt over og der var en lyd der irriterede mig lidt.

MEN så skete der noget. Det var faktisk lidt sært.

Det var ligesom om at “yngste” og jeg fandt en rytme. Der blev lidt mere ro. Specielt hos mig. Der var stadig uro hos hende, men på sådan en mere legende og rytmisk måde. Og mit overskud voksede som roen kom over mig.

Nu hvor jeg tænker tilbage på det, tror jeg faktisk det hang sammen med al den snak om vand på cdén. Så det jeg startede med at studse over, var måske i virkeligheden det, der gjorde den største forskel for mig.
Til min store forundring så blev der ro. “Yngstes” karten rundt aftog og roen tog over.
Hun faldt i søvn.

Netop denne aften puttede jeg også “ældste”, umiddelbart efter. Og jeg noterede mig efterfølgende, at jeg var usandsynlig tålmodig og positiv. Det prøver jeg altid at være, men jeg er også bare mig, – så det lykkes ikke altid. Det kender du måske?

Men alt det her, altså for at sige, at cdén virkede på yngste og på mig. Og den virkede godt. Utrolig nok.

 

“Slap af med din baby”-cd og download

Nu er det meget forskelligt, hvilke typer af musik og evt. guidede meditationer vi hver i sær kan lide, men jeg må i hvert fald konstaterer at “slap af med din baby” virkede hos os.
Om det er noget for dig, kan jeg jo ikke love.

Cden varer knapt 42 minutter. Det er Tom selv der har indtalt den og det virker rigtig godt. Musikken virker også efter hensigten. Cdén virker ikke kun på din baby, men også dig.
Og det er måske i virkeligheden det vigtigste. For når du er rolig, så påvirker det dit barn og jeres måde at være sammen på.

Cd´kan også høres når du ikke er sammen med din baby. Og kan bruges som en meditation til at pleje dit eget “indre barn”, hvis du er til “den slags”. Jeg synes det lyder lidt flippet, men hold op den får mig ned i gear, så jeg er faktisk ret large med hvad vi kalder det.

Meditationen fås også på app. Søg på imeditation.dk på App Store, Google play eller på Itunes. Du kan også låne den på biblioteket eller købe den i den helt “gammeldags” udgave flere steder på nettet.

Håber den kan bruges
Lotte

p.s. Husk at checke min konkurrence på facebook, hvor jeg trækker lod om 2 eksemplarer af cdérn “Slap af med din baby?”.

Om Lotte Skøt Petersen

Lotte er stifter af Sensitiv-Familie.dk og rådgiver og inspirerer forældre til særligt sensitive børn med løsninger til hverdagen. Løsninger tilpasset det enkelte barn, den enkelte familie og netop deres udfordringer.
Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Blog og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *