Er det for tidligt at sige om mit barn er særlig sensitivt?

Hej LotteSensitiv baby

Jeg håber det er ok jeg spørger dig:)
Min mand og jeg har to børn – en meget glad, sprudlende og absolut hårdfør lille pige på 18 mdr. Hun tumler afsted uden problemer og græder stort set aldrig – verdens nemmeste pige.

Men så har vi vores søn på 3 måneder – han er den totale modsætning af vores datter.
Han reagerer på den mindste lyd, bevægelse, nye stemmer, mærker i tøj og generelt tøjet/bleer generer ham. Han bliver absolut meget påvirket af stemninger omkring ham og sover kun hvis han er i mine arme og det er kun der han føler sig rigtig tilpas, medmindre jeg er ked af det.

Er det for tidligt at sige at særligt sensitiv eller er der noget jeg kan høre for at hjælpe og støtte ham? Hvordan gør jeg det bedst så det ikke går ud over min datter – oplever allerede nu at hun “tilsidesætter” sig selv når han er ked af det.
Det kan være det mindste som feks hende der hviner højt af glæde som gør ham helt ulykkelig.

Hans far er kunstner og meget sensitiv.

Kærlig hilsen
Vibe

 

Kære Vibe

Mange tak for dit spørgsmål.
Jeg kan godt forstå du skriver og jeg kan godt forstå at du stiller netop det spørgsmål. Og det er ikke første gang jeg bliver spurgt om netop det, så du er absolut ikke alene med dine tanker om hvordan I bedst griber jeres søn an.

Hvad er egentlig vigtigt?Sensitiv baby

Jeg har en test side, hvor jeg også skriver lidt om hvad der egentlig er vigtigt, hvis ens barn muligvis er særlig sensitivt. Du får linket her.  Måske kan det også give nogle svar.

Om jeres søn er særlig sensitiv kan jeg ikke vide med sikkerhed. Men de ting du nævner er typiske for nogle særligt sensitive børn.

Man kan sige, at det faktisk ikke er så vigtigt om jeres søn er særlig sensitivt eller ej, forstået på den måde, – at det der er allervigtigst ikke er ,hvad det hedder, – men hvad der virker hjemme hos jer.

Så hvis I har gjort jer den erfaring at jeres søn bliver meget påvirket af fx. stemninger, lyde, mærker i tøjet, bleer og lignende, så tænker jeg at det bedste I kan gøre, er at handle på baggrund af dette.

Det kan sagtens være jeres søn er særligt sensitiv

Så mit svar er at ja, det kan godt være at din/jeres søn er særligt sensitiv. Og jeg kan godt forstå at det kan være rart at vide, så I kan tilegne jer endnu mere viden om personlighedstrækket og måske netværke med andre der står i samme situation. Men samtidig er det også så vigtigt, at bevare sin sunde fornuft og bare handle ud fra at ens barn fx. ikke har det godt med høje lyde, – og så indretter sig efter det. Og det kan man sige om alle de ting du nævner som bl.a. kendetegner jeres søn.

Jeg kan ikke komme ind på her, hvordan man tager hensyn til hver enkelt træk, men hvis du /I har lyst vil jeg vil anbefale at I skriver jer op til at høre mere, når der er nyt om mit kommende onlinekursus: “Hverdagen med et særligt sensitivt barn – Sådan slipper du tvivlen og bliver mere sikker som forælder “. Hvis I ikke føler at det ikke er relevant for jer  kan I overveje rådgivning i stedet for.

MEN så længe I navigerer med hjertet og tager hensyn til jeres barn, så er I på rette vej.

Mht. jeres datter, så skal det naturligvis være en balancegang, – men jeg er helt klar over at det kan være svært.
Det er altid en udfordring når et barn kræver særlig meget hensyn. Og som forælder må man være særlig opmærksom på at afkode, hvad behovet er hos, den der ikke melder så tydeligt ud og være meget opmærksom på at opfylde de behov også.

Jeg håber du/I kan bruge mit svar. Jeg vil som sagt anbefale at I holder øje med det kommende kursus og vurdere om det kunne være noget for jer.
(I kan skrive jer op her, så får I besked når der er nyt om kurset)
Skøn uge til jer .

Kærlig hilsen
Lotte

 

 

Om Lotte Skøt Petersen

Lotte er stifter af Sensitiv-Familie.dk og rådgiver og inspirerer forældre til særligt sensitive børn med løsninger til hverdagen. Løsninger tilpasset det enkelte barn, den enkelte familie og netop deres udfordringer.
Dette indlæg blev udgivet i Brevkasse og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *