Anmeldelse: Skilsmissebørn har stor hjælp af kærlig app

Hjælp til skilsmisse børn

App til “skilsmissebørn”

“Lille Gub” er en børne app/e-bog der sætter ord på skilsmisse i børnehøjde. Jeg har netop siddet og læst, – eller rettere fået læst “Lille Gub” og det var virkelig en fornøjelse. Og indrømmet: jeg fik også småtudet lidt, simpelthen fordi det bare er sådan en skøn og sød lille bog.

Dorte Lytje: Forfatter, ord-entusiast og tidligere skilsmisse – coach

Børnebogen/appén er skabt af Dorte Lytje, der selv er blevet skilt, men også har en bred professionel erfaring i forhold til skilsmisse.  Dorte har tidligere arbejdet som skilsmisse-coach – og med terapi og parterapi, men har i dag helliget sig det at skrive. Dorte arbejder dels som forfatter, men også med blogging og med at skrive på de sociale medier. “Lille Gub” er skabt for at hjælpe nogle af de mange børn, der oplever at deres forældre skal skilles eller er blevet skilt. Bogen er målrettet 0-5 årige og er ment som et redskab til accept, ro og forståelse hos børnene. Bogen kan også bruges som en god åbning til at få taget hul på de svære snakke om skilsmissen.

 

“Lille Gub”, – Et kærlig pletskud

Jeg kan ærligt talt ikke få armene ned. Bogen er ikke kun lavet med erfaring, men også med hjerte og det ses, høres og mærkes. Og ja, jeg tudede som sagt en smule (man er vel sensitiv). “Lille Gub” er rørende og rammer kort og præcist mange af de kerneområder, som yngre børn, der oplever skilsmisse, ofte har brug for at få sat ord på. Tegningerne er skønne og meget beskrivende og Dorte har fokus på kærligheden og omsorgen og får sat ord på vigtige situationer og følelser. “Lille Gub” indeholder enkle, børnevenlige redskaber til at håndtere de svære følelser. Sidst men ikke mindst er det dejligt med en børne e-bog/app til de mindste, der er up to date i både billeder og sprog, og som tager udgangspunkt i at acceptere og tale om svære følelser.

 

Malebog som et redskab

Jeg har testet “Lille Gub” som app og her kan man vælge enten at læse den op selv eller få historien læst op. Indtalingen er meget behagelig (selv for et sensitivt øre) og der er en fin balance imellem indtalingen og baggrundsmusikken. Når du har købt appén får du også adgang til en e- malebog med tegningerne fra bogen, og malebogen kan også købes til download og print på Dortes hjemmeside. Jeg forestiller mig at malebogen kan virke rigtig fint terapeutisk, på barnet. Det kan være en god ide bare at have malebogen liggende et sted, hvor barnet selv har mulighed for at tage malebogen. På den måde kan barnet også selv, ved hjælp af malebogen, tage initiativ til både indre bearbejdning og ydre snak, når behovet er der.

 

En god hjælp til de svære følelser

Jeg er helt sikker på at rigtig mange, både børn og forældre, kan få glæde af “Lille Gub” til at få løst op for de svære følelser og tage nogle gode snakke. Står du selv midt i en skilsmisse eller har du “været der” og har du yngre børn i målgruppen, som kunne have gavn af at få sat ord på, så vil jeg absolut anbefale “Lille Gub”. Som særligt sensitiv kan følelser opleves store og svære, både for den voksne og for barnet. Det betyder bl.a. at man som den voksne i en skilsmisse, kan have ekstra svært ved at få talt med sit barn om de følelser der dukker op, fordi man har svært ved “bare” at acceptere og rumme sine egne følelser. Det behøver man selvfølgelig ikke være særligt sensitiv for at opleve, men det er bare mere udtalt for særligt sensitive mennesker. Har du oplevet en skilsmisse, har du sikkert selv en god fornemmelse af, om I har fået talt tingene godt igennem eller om der kunne være brug for lidt hjælp, fx i form af “Lille Gub”.

“Lille Gub” app kan købes i app – store og på google play.
E bog og male bog kan købes via Dortes hjemmeside.

God læselyst, – og en fødselsdagshilsen til Lille Gub herfra.
Lotte

Om Lotte Skøt Petersen

Lotte er stifter af Sensitiv-Familie.dk og rådgiver og inspirerer forældre til særligt sensitive børn med løsninger til hverdagen. Løsninger tilpasset det enkelte barn, den enkelte familie og netop deres udfordringer.
Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Blog og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *