Sensitive Børn: NY bog – Her får du min anmeldelse

YES!- Det lykkedessensitive børn ny bog

Så lykkedes det. Jeg har netop læst sidste side i bogen “Sensitive børn”. Og når jeg skriver “lykkedes” så er det ikke fordi det var svært at få bogen læst. Tvært imod. Det skyldes kun, at jeg var lidt under tidspres for at få anmeldelse her klar til dig, til i dag, på udgivelsesdagen. MEN det gik altså lige og herunder får du så min uforbeholdne mening om den nye bog “Sensitive børn”.

 

Hvad er det så for en bog?

Her er en bog der velskrevet og grundig. Hvis der er noget du gerne vil vide om særligt sensitivitet hos børn, så er der gode odds for at du kan finde det i denne bog. (og nej, det får jeg ikke penge for at skrive). Bag bogen står to meget erfarne kvinder og det mærker man. Forfatterne er Athina Delskov og Lene Sonne.

Athina er selv særligt sensitiv og er bl.a. uddannet psykolog. Athina har arbejdet professionelt med særligt sensitive de sidste 10 år og har siden 2012 været formand for HSP foreningen (den danske forening for særligt sensitive mennesker).

Lene der også selv er særligt sensitiv er uddannet pædagog og er til daglig leder i en børnehave, der har fokus på særligt sensitive børn. Lene er desuden uddannet psykoterapeut, og har også arbejdet med rådgivning af sensitive mennesker i en årrække.

Disse to meget erfarne kvinder, deler ud af den viden de har samlet. Og de er gavmilde, – så er det sagt!

Intentionen

Når man læser bogen, er man slet ikke i tvivl om intentionen med bogen. Disse to kvinder ønsker at bidrage til udbredelsen af viden om det særligt sensitive træk, så voksne med den rigtige viden “i rygsækken” kan sørge for at de særligt sensitive børn trives bedst muligt.
Og jeg mener absolut, at vi kan være tilfredse med at netop disse to har valgt denne mission. De går til opgaven med høj faglighed og en ydmyghed og ærlighed som jeg sætter stor pris på

 

Hvem er den til:

Bogens målgruppe er meget bred, hvilket bogens inddeling også afspejler (se indholdsfortegnelse i link lidt længere nede). Der er helt tydeligt et ønske om, at nå ud til både familier og fagpersoner. Bogen omhandler børn i alderen 0-12 år.

Fagpersoner:
Der er for mig ingen tvivl, om at bogen kan være en stor inspiration for både en bred vifte af fagpersoner og for mange forældre til særligt sensitive børn.
Alligevel føler jeg at bogen primært er skrevet til fagpersoner.  Jeg har undret lidt på hvad dette kunne skyldes og jeg tror det kommer sig af, at bogen er opbygget på en måde der tilgodeser de tanker, spørgsmål, udfordringer og tvivl som mange fagpersoner sandsynligvis oplever.
Det betyder ikke at forældre ikke kan have glæde af den, – over hovedet ikke.

Opbygning:
Bogen er opbygget i to hoveddele. I første del af bogen er det fokus på at skabe forståelse for det særligt sensitive træk hos barnet. Anden del er opdelt efter barnets alder og de personer og “institutioner” barnet møder i sine første 12 år.
Bogen indeholder rigtig mange eksempler, citater og personlige historier. Det gør at det bliver en meget bred og nuanceret beskrivelse af det særligt sensitive personlighedstræk.

Du kan læse et uddrag fra bogen og se bogens indholdsfortegnelse her.

 

Hvorfor skal du læse den?

Ja, indrømmet, det er jo op til dig. Men jeg kan anbefale den.
Men bogen er ikke for alle. Der er klart.

Hvis du ikke kan lide lange bøger og foretrækker korte “ind-til benet” beskrivelser eller hvis du ikke synes du har tid og overskud til 300 siders bog, så er det nok ikke denne bog du skal indkøbe. Hvis du bare gerne vil læse om lige præcis det område, som er relevant for dig eller jer, fx. “skole” eller “dagpleje og vuggestue”, så er opbygningen ret specifik, så den kan bruges som opslagsbog. Jeg vil dog ikke umiddelbart anbefale, at man bruger bogen på den måde. Bogens styrke ligger netop i den bredde, der er i beskrivelsen af personlighedstrækket og måderne at håndtere det på.

Det, at bogen i så høj grad bygger på erfaringer som deles i form af citater, eksempler og personlige historier, gør den utrolig brugbar. Der vil helt sikkert være noget de fleste kan spejle sig i. Bogen indeholder mange guldkorn.

Finally!
Sidst men ikke mindst bliver jeg nødt til at nævne en lille detalje som glædede mig uforholdsmæssigt meget. I bogen er der en test, så du kan teste om dit barn, med en hvis sandsynlighed, er særlig sensitivt. MEN det er ikke den gængse test fra Elaine Arons bog (den test du også kan finde her). Og eftersom man ser den test på en hver hjemmeside med respekt for sig selv, ja, så er det virkelig forfriskende at nogle “tør” lave noget andet.

 

Nye emner:

Rigtig mange emner belyses i denne bog og det er også en af bogens styrker. Også emner jeg ikke nødvendigvis have forventet belyst men som jeg sætter stor pris på, har fundet vej til bogen.
Herunder nogle eksempler.

Alene med et særligt sensitivt barn
Fx. er der et mindre afsnit om, at være alene – forældre med et særligt sensitivt barn. Et vigtig afsnit som jeg ved mange vil sætte pris på.

Højtbegavede børn
Et andet eksempel kunne være at der også er fokus på de højt begavede børn. En stor del af de højt begavede børn er særligt sensitive.

Børstning
“Børstning” er et også et eksempel på et emne der vendes (det at børste på huden, ikke håret). Det er jeg personlig glad for. Emnet er ofte genstand for livlig debat forskellige steder og det er rart at der er nogle, der sætter foden ned og fortælle hvornår  det er relevant at bruge den slags.

Grænsesætning
“Grænsesætning!”. Ikke et nyt emne! Mange forældre til særligt sensitive har hørt det” I kan ikke sætte grænser for jeres barn”. Her behandledes emnet. Godt. For naturligvis skal der sættes grænser for det sensitive barn. Men på en anden måde end for de knapt så sensitive børn, – hvis det skal virke, – altså.

Bedsteforældre
OG ta daaa! Bedsteforældre. Jeg ved mange af jer gerne vil høre lidt om dette område.  Det er jævnligt et emne der også dukker op i sessioner med mine kunder. Også til dette emne, selvom det kun berøres kort, kommer der også inspiration, til både forældrene og bedsteforældrene.

 

Brugbart fokus:

Jeg synes at der i denne bog, er et stort og meget vigtigt fokus på samarbejdet mellem forældre og fagpersoner og respekten for hinanden.  Det er et budskab jeg virkelig håber, når ud, selvom det nok skal have noget tid til at ligge og “arbejde”.
Som det er lige nu, får jeg nogle gange det indtryk, at de vokse, forældre som fagpersoner, periodevis mister deres sunde fornuft og evnen til at være i en konstruktiv dialog med hinanden.  Og det er rigtig synd for det er børnene der betaler regningen.

Lad os tage udgangspunkt i respekten for hinanden og holde inde med “jeg alene vide”.

 

Svagheder og styrker:

Jeg synes at bogen svaghed og så er den styrke.

Det er mit indtryk at nogle faggrupper kan have et behov for at få budskaber serveret i et sprog, der afspejler deres fag. Hvis de ikke får det, kan det nogle gange være en undskyldning for at afvise budskabet. Jeg kan være nervøs for om det, at bogen skal ramme så bredt, gør at sproget er “for almindeligt” og at nogle fagpersoner, derfor vil fravælge bogen på det grundlag. Samtidig må jeg dog også sige at bogens sprog også er en stor styrke, fordi den netop kan ramme bredt. Og spørgsmålet er, om den afvejning der sandsynligvis er foretaget i denne forbindelse, ikke er ganske fornuftig.

Meget brugbar for fagpersoner
Jeg forestiller mig generelt, at bogen pga. sine mange eksempler og cases kan være utrolig brugbar for en bred gruppe af fagpersoner. Og som det også nævnes i bogen, så kan det være i netop et af disse eksempler, at det  “guld” du søger ligger begravet.

 

Hvis man SKAL sammenligne:

Nogle vil nok gerne have bogen sammenlignet med Elaine Arons bog om særligt sensitive børn (blandt forældre også kaldet “Biblen”). Det synes jeg, indrømmet, er svært. Elaine Arons bog står for mange som noget særligt og det synes jeg forsat den skal have lov til. Jeg tror dog at “Sensitive børn” for nogle, vil være lettere læselig end Elaine Arons bog, trods længden på de lidt over 300 sider. Sproget, synes jeg,  er let forståeligt og flydende. Det er meget “vi” fremfor “man” og bogen opleves derfor  personlig.

 

Links og løsninger

Links
En ting som jeg sætter stor pris på ved bogen, er også at der, når det er relevant, er henvisninger til bøger, butikker, navne eller lignende. Det er meget brugbart. Man sidder, som læser, ikke tilbage med en følelse af at noget holdes hemmeligt for en.

Løsninger
Bogen giver i høj grad inspiration til løsningsmodeller. Og den indeholder så meget inspiration, at man som fagperson, efter læsning af bogen, virkelig vil have et godt udgangspunkt i forhold til selv at komme frem til unikke løsninger tilpasset det enkelte, særligt sensitive, barn.

Jeg må sige, at jeg glædes over dybden af og nuancerne i bogens beskrivelse af det særligt sensitive træk.
Bogen er en fornøjelse at læse og den har min varmeste anbefaling.

Lotte
Stifter af Sensitiv-Familie.dk

 

Bogen kan købes her

 

VIND ET EKSEMPLAR AF BOGEN “SENSITIVE BØRN”
Konkurrencen er afsluttet

Forlaget Aronsen har sponsoreret 2 bøger til  en “Giwe away” her på bloggen.

For at deltage i lodtrækningen om 1 af de to bøger skal du blot skrive en kommetar herunder indlægget ,hvor du skriver hvorfor du godt kunne tænke dig bogen. (Husk at indtaste din email, så jeg kan kontakte dig hvis du bliver en af de to heldige vindere. Jeg vil for god ordens skyld gøre opmærksom på, at det navn du skriver kommer til at stå over din kommentar.Nogle vælger derfor at nøjes med at skrive fornavn ).
OBS: Sender kun i Danmark

Konkurrencen løber til og med onsdag d. 10.september kl. 14.00. Og jeg trækker efterfølgende lod blandt deltagerne og finder de to heldige vindere.

Vinderene får direkte besked og offentliggøres torsdag den 11. september.

OBS: Kommentarer skal godkendes før de bliver synlige, -bliv derfor ikke overrasket hvis du ikke kan se din kommetar med det samme.

Glæder mig til at trække lod.
Tak til forlaget.
Lotte

 

 

57 Comments on Sensitive Børn: NY bog – Her får du min anmeldelse

 1. Katrine Vestergaard
  10. september 2014 at 22:09 (7 år ago)

  Jeg ville blive så glad hvis jeg var den heldige vinder af bogen, jeg syntes den lyder spændende og lige det redskab som mange i min datters network, har efterspurgt..
  Jeg har en datte som har mange problemer i skolen og hun kæmper med rigtig mange ting, både og være HSP barn men hun har også rigtig mange motoriske problemer, så det er bestemt ikke nemt og være en pige på snart 9 år som bare gerne vil være som alle de andre

  Svar
 2. Agnes Ingersen
  10. september 2014 at 14:22 (7 år ago)

  Jeg skal vinde bogen fordi jeg kan bruge den i min dagpleje hvor jeg støder på mange sensitive børn

  Svar
 3. tina
  10. september 2014 at 14:10 (7 år ago)

  Kunne virkelig godt bruge nogle redskaber til min datter.

  Svar
 4. Anne
  10. september 2014 at 13:42 (7 år ago)

  Jeg er enlig mor til enæggede HSP tvillingepiger på 13 med Aspergers. Er selv HSP og HSS og der er rigtig mange udfordringer i vores hverdag og ikke mindst for pigerne i en alm klasse på 30 børn. Bogen vil helt sikkert kunne give mig nogle værktøjer til at håndtere udfordringerne bedre og måske skolen vil kunne bruge mine redskaber, hvis jeg finder noget mere håndgribeligt, der virker på mine børn. Jeg vil rigtig gerne vinde bogen 🙂 Vh Anne

  Svar
 5. Betina
  10. september 2014 at 11:30 (7 år ago)

  Tænker det må være en fantastisk bog at vinde! Jeg selv er særlig sensitiv og er igennem min barndom, ungdom og tidlige voksenliv ikke blevet forstået med min særlige måde at opleve og møde verdenen på. Det har resulteret i et liv med mange nederlag og i ungdomsårende udviklet psykiske lidelser som angst og tilbagevendende depression. OG….nu kommer der væsentlige…jeg har en nu 7 årig dreng der også er særlig sensitiv med alt hvad der følger med af gode og mindre gode sider af det. Jeg forsøger det bedste jeg kan at forstå og støtte ham. Men det er svært at hjælpe ham til at undgå at blive overstimuleret dagligt når pædagoger, lærere, og andre voksne omkring ham ikke forsøger at forstå/hjælpe ham til at passe på sig selv med diverse små tiltag. Vi kan hjemme gøre en del for at give ham nogle strategier/værktøjer til brug i “den store verden” men det kan bare ikke gøres fuldt ud alene når han stadig er så lille. Der er brug for voksne som hjælper med at skærme, fravælge og tilbyde alternativer el hjælpemidler. Han reagerer dagligt med senreaktioner med voldsomme vredesudbrud/gråd, falden i staver/udfald, markant udtrætning, i perioder tvangspræget adfærd og en generel manglende tro på sig selv. Jeg kunne håbe at ved at vinde og nærlæse denne bog kunne finde inspiration til at kunne støtte min søn bedre når han overreagerer på dagens indtryk samt til at kunne få en faglig dialog med klassens lærere om hvad de kan gøre for at forebygge overstimulering og deraf mindske de voldsomme overreaktioner. For mig betyder det alt at han føler sig forstået og at lærer sine grænser at kende så han kan forebygge på sigt at udvikle psykiske sygdomme som jeg selv har gjort pga manglende forståelse fra omgivelserne. Jeg krydser fingerne og håber jeg har heldet med mig til at vinde bogen!

  Svar
 6. mormor
  10. september 2014 at 10:29 (7 år ago)

  Det vil være rigtig dejligt om det blev vores familie der blev udvalgt, ellers vil jeg gerne købe bogen – men hvordan?
  I vores familie har min mor, min datter, det ældste barnebarn på 3 år og jeg selv sensitive træk. Jeg er begyndt at læse en del om emnet, for at forstå mig selv bedre men også for at finde nogle værktøjer til at barnebarnet kan blive forstået bedre. Vores barnebarn har haft flere andre startvanskeligheder, så er sikker på med de rigtige redskaber inden for rækkevidde vil betyde rigtig meget i forhold til det sensitive.

  Svar
 7. Margrethe
  10. september 2014 at 9:29 (7 år ago)

  Bogen vil være særdeles velkommen. Vores ældste datter på 9 år i 3. Kl har haft det svært i en meget kaotisk klasse lige siden skolestart i mini-SFO. Hun kan slet ikke rumme kaos og efter vi sidste vinter også blev ramt af stormflod (vores hus blev oversvømmet) har hun haft mere og mere svært ved at rumme konflikterne i klassen. Efter en god sommerferie er lokummet væltet efter skolestart. Vi faldt tilfældigt over din side og er blevet bevidste om at vores datter (og formodentlig også mig) nok er følelsesmæssigt sensitiv. Vi er derfor helt grønne på området og skal til at finde bøger mv så vi kan blive klogere på emnet, og kan få nogle redskaber til at hjælpe hende når hendes verden kollapser. Så vi krydser fingre for at vi kan starte med en vundet bog. Tak for en god side :-). Mange hilsner Margrethe

  Svar
 8. Nanna
  10. september 2014 at 9:19 (7 år ago)

  Vores søn på snart 6 år skal i skole til næste år og det ville være SÅ dejligt at kunne fortælle lærene om ham og hvordan de får en god hverdag med ham og hvordan de kan være med til at give ham en god skolestart.
  Min mand og jeg kunne godt bruge hjælp til hvordan vi kan irettesætte ham uden at det ødelægger hans selvtillid og blir så ulykkelig…det ville betyde harmoni hos os

  Svar
 9. Name*
  10. september 2014 at 8:38 (7 år ago)

  Det lyder at være en spændende bog, jeg har en søn på 4, som jeg er ret sikker på er særlig sensitiv, så derfor søger jeg viden omkring det, så denne bog kunne være fantastisk;)

  Svar
 10. Mette
  10. september 2014 at 8:37 (7 år ago)

  Bogen lyder meget interessant og jeg glæder mig hver gang der udkommer noget på dansk om dette emne. Jeg er selv særlig sensitiv og to ud af mine tre børn er det også. Bogen ville kunne give mig ny viden og inspiration til hvordan jeg skal håndtere hverdagen og de udfordringer den giver mig/os.

  Svar
 11. Ester
  9. september 2014 at 23:57 (7 år ago)

  Hvis jeg vinder bogen vil jeg give den til min søster – efter jeg selv har kigget lidt i den, naturligvis 🙂 Jeg bliver mere og mere overbevidst om at hendes ældste barn er HSP, men han har af andre (fx pædagoger o.l.) fået andre diagnoser. Hun er alenemor til to skolebørn, og jeg tænker at hun kan finde god inspiration til en mere rolig hverdag, i denne bog. På forhånd tak <3

  Svar
 12. Jannie Larsen
  9. september 2014 at 22:32 (7 år ago)

  Jeg har en datter på 3 år, Johanne. Under graviditeten fik jeg en fødselsdepression, og måtte sygemeldes fra arbejdet. Jeg er stadig ikke ovenpå, selv om det snart har kørt i 4 år.
  Johanne er rødhåret, og jeg har aldrig lagt skjul på, at hun også opfører sig sådan 😉 hun udviklede super hurtigt sprog, da hun var 8 måneder kunne hun sige gyng gang og diverse andre ord. Men hun er en stædig bandit. Og gør det ikke nemmere, med en mor der ikke altid kan finde ud af sig selv, eller sætte klare grænser.

  Jeg hvde dog en fantastisk hjælp hos vores DP. Den bedste i verden <3 hun hjalp og støttede os hele vejen. Ofte nævnte hun, at Johanne var særlig sensitiv. "Ja, hun er meget følsom" tænkte jeg, uden at hverken vide eller tænke mere over det.

  For tre uger siden endte jeg med en ny diagnose ADHD. Måske uden H'et. Blandet med OCD. Mellem 60-80 % arveligt (min søster, far og farmor har det). Men faktisk et stort lyspunkt for mig, underligt nok.

  Jeg har altid sagt for "sjov" at Johanne havde ADHD, og nu synes jeg T være blevet bekræftet i dette. Johanne er lige startet i BH for en måned siden. Lang overdragelse fra DP, samtaler mv, for at skåne overgangen for Johanne. Jeg fik i sidste uge en lang snak med lederen i BH, hvor hun nævnte, at særligt sensitive børn kan udvise ADHD adfærd i pressede situationer. Da jeg hørte hun også nævnte "særlig sensitiv", gik det op for mig, at der måske var mere om snakken, end at hun blot var følsom.
  Jeg googlede det – og fandt en præcis beskrivelse på Johanne! Hvor var det mærkeligt. Hun hører alt! "Hvad er det for en lugt mor?". "Jeg har beskidte negle, jeg skal i bad". "Jeg har spildt på min kjole, jeg skal have en ny på" – jeg kan blive ved!

  Så nu kan jeg få hjælp! Både til mig og min datter, hvor er det fantastisk! En veninde nævnte i dag denne bog – og er også hendes skyld jeg er henvist hertil (tak søde Karina).

  Jeg har brug for denne bog, så min begavede datter kan få den hjælp og støtte, hun har brug for og fortjener! 🙂

  Og tak, jeg trængte vidst til at få lettet mit hjerte lidt 🙂

  Svar
 13. Pia
  9. september 2014 at 19:53 (7 år ago)

  Vil SÅ gerne vinde et eksemplar! Har selv en søn der til dels er sensitiv. Hvis jeg vinder et eksemplar, så vil jeg donere den til hans børnehave, så de voksne dernede kan få større indsigt i hvad det betyder, og hvordan det håndteres.

  Svar
 14. Anne
  9. september 2014 at 17:04 (7 år ago)

  Kunne rigtig godt bruge denne bog, da vi har en datter på 9 år der er særligt sensitiv.

  Svar
 15. Kristina
  9. september 2014 at 13:34 (7 år ago)

  Jeg ville elske at vinde denne bog. Jeg har en datter på 8 år som er meget begavet og særligt sensitiv. Dette vidste vi ikke de første 3 år af hendes liv. Heldigvis læste jeg om det og blev bakket op af sundhedsplejersken og senere skolen. Jeg har været til div foredrag og har selvfølgelig Elaine Aron’s bog. Derudover er jeg pædagog og “spotter” flere og flere sensitive børn i daginst. Det ville være en fantastisk gave, at vinde og dele denne bog med mine kollegaer, som lige har været på kursus i netop dette
  emne. Krydser fingrer og venter spændt.

  Svar
 16. Sisse
  9. september 2014 at 13:28 (7 år ago)

  Jeg vil meget gerne have et eksemplar da min datter har store problemer socialt og er meget følsom – ville få så meget gavn af at læse den

  Svar
 17. Lene
  9. september 2014 at 11:21 (7 år ago)

  Da min søn gik i dagpleje, var dagplejeren hele tiden fokuseret på at der var noget “galt” min søn spiste ikke sov meget lidt og havde et KÆMPE energi niveau. Hver gang dagplejeren havde været på et nyt kursus viste han hvad der var “galt” men det passede aldrig når vi så undersøgte det videre. Til sidst blev der en psykolog knyttet på min søn. Hun kom til den konklusion at der INTET var galt, men at han blot var særlig sensitiv. Jeg fik ikke rigtig mere at vide end det, og vil nu rigtig gerne lære mere for at forstå og hjælpe ham bedst muligt.
  Jeg håber og krydser derfor fingre for at jeg er den heldige;o)

  Svar
 18. Alice
  8. september 2014 at 23:07 (7 år ago)

  Jeg er stadig meget grøn på dette område trods jeg selv har mange sensitive træk, men ønsker brændende at blive klogere så jeg kan hjælpe og forstå min sensitive søn på 3 år. Krydser fingre:)

  Svar
 19. Sussanne T-P
  8. september 2014 at 22:15 (7 år ago)

  jeg glæder mig rigtigt meget til at læse den nye bog – så fedt med nye inputs til situationer med min lille purk

  Svar
 20. Susan
  8. september 2014 at 20:51 (7 år ago)

  Jeg har en særlig sensitiv datter og måske er jeg det i grunden selv, jeg har læst lidt om emnet – men mangler virkelig værktøjer til ar håndtere hverdagen og jeg kan se der er emner i bogen der ku hjælpe. jeg er bange for at jeg faktisk modarbejder hende i stedet for at hjælpe…

  Svar
 21. Julia
  8. september 2014 at 20:47 (7 år ago)

  Jeg var selv et særligt sensitiv barn, dog uden nogen anede, hvad det var for noget. Min sensitivitet blev nok oftest set som svaghed. I dag er jeg voksen og bevidst om, hvad jeg er, og jeg er så taknemmelig. Jeg er også dybt taknemmelig for at være mor til to særligt sensitive piger og ser det som min fornemmeste opgave, at de får oplevelsen af styrken og gaven, der ligger gemt i dette karaktertræk, og jeg ønsker mig bogen for at blive klædt endnu bedre på til, at være mine børn guide på denne rejse.

  Svar
 22. Louise
  8. september 2014 at 20:16 (7 år ago)

  “Sensitive børn” ville jeg gerne vinde,
  det er er emne der ligger mig meget på sinde.
  Min dejlige Frederik er sensitiv,
  derfor fylder det meget i mit liv.

  Svar
 23. Jeanette
  8. september 2014 at 19:49 (7 år ago)

  Jeg har en særligt sensitiv søn og har længe set frem til en dansk bog om emnet. Glæder mig meget til at læse den. Og ville være glad for et eksemplar! 🙂

  Svar
 24. Annette
  8. september 2014 at 16:49 (7 år ago)

  Jeg er mor til en skøn pige på snart 5 år, som er særlig sensitiv! På godt og ondt. Hun giver os mange glæder, men også mange udfordringer og svære situationer, som påvirker både hende selv og resten af familien. Jeg og vi vil gerne vide mest muligt om “særlig sensitive børn” for bedst muligt at kunne hjælpe og støtte vores datter og forbedre vores egen håndtering af de svære situationer, når de opstår. Hvilket de unægteligt gør. Og til tider oplever vi os selv som fuldstændig magtesløse overfor den situation, vi står i. Det er både svært, ulykkeligt og meget frustrerende. Man vil gerne håndtere situationen bedst muligt, men uanset hvad man gør, er der tilsyneladende ingenting, der rigtig virker..
  Derfor vil vi være super taknemmelige for et eksemplar af bogen, som jeg tænker, kan bidrage med god inspiration og brugbar belysning af emnet.
  🙂

  Svar
 25. Mette
  8. september 2014 at 15:37 (7 år ago)

  Jeg er selv uddannet pædagog og synes der er vigtigt at vi får støttet vores børn bedst.
  Min egen datter på 4,5 er en vis grad sensitiv, og derfor vil jeg gerne vinde bogen, så jeg selv bliver klædt bedst på til også at kunne støtte min egen guldklump. Mvh Mette

  Svar
 26. Mai-Britt Ellebæk Jensen
  8. september 2014 at 15:35 (7 år ago)

  Vi er lige nu midt i “orkanens øje” i forhold til min ældste søn (8 år). Lige nu brænder han igennem som HSP/HSS og slås med at navigere i en verden af uvidenhed og manglende accept af ham som en almindelig dreng, med en særlig personlighed. Det er en frustrerende og vanskelig tid for ham og ikke mindst os, hans forældre – vi vil selvfølgelig gerne vinde et eksemplar af bogen (som vi nok ellers må skaffe alligevel ;)).

  Hilsen en frustreret MOR, pædagog og selv HSP/HSS

  Svar
 27. Mette
  8. september 2014 at 15:28 (7 år ago)

  Vil meget gerne vinde bogen, da den lyder lærerig og brugbar for mig – både som fagperson og som mor til en dreng på 5,5, der er særlig sensitiv.

  Svar
 28. Isabel
  8. september 2014 at 15:14 (7 år ago)

  Som mor og uddannet pædagog vil jeg blive rigtig glad for at blive udvalg til at få et eksemplar. Har længe haft lyst til at læse mere om emnet. Kh

  Svar
 29. Merete Hvas Drijver
  8. september 2014 at 14:50 (7 år ago)

  Åh, den kunne jeg godt tænke mig at vinde! Jeg er ikke særlig godt inde i emnet, da jeg har 2 børn med hhv. autisme og ADHD og derfor er mere vant til at læse om de lidt “tungere” problematikker. Men mit tredje barn er også noget for sig, og jeg har en mistanke om, at hun er det, man vil kalde særligt sensitiv. Og ja, hun ligner jo mig til forveksling – så jeg vil også gerne læse bogen for at få en større forståelse for mig selv, og hvorfor nogle ting har været svære gennem min opvækst. Så – ja tak!! 🙂

  Svar
 30. Dorthe
  8. september 2014 at 14:22 (7 år ago)

  Hej.
  Jeg er en halvfattig alenemor til tre drenge hvoraf de to er ekstremt sensitive.
  Børnenes far er ikke så meget på banen og jeg mangler virkelig “sparringspartnere” vedr børnene.
  Derfor vil jeg så hjertens gerne vinde bogen. Jeg har været til temadag med Athena og hun ramte noget i mig der gav mig lyst til at vide langt mere om emnet. Det føles nemlig så rigtigt at vide!!

  Svar
 31. Katrine Buchtrup
  8. september 2014 at 14:21 (7 år ago)

  Den vil jeg rigtig gerne læse, da min søn og jeg selv er sensitive 🙂

  Svar
 32. Linette Østergaard Leitner
  8. september 2014 at 13:51 (7 år ago)

  Først tillykke med bogudgivelsen…
  Jeg har en datter på 6 år, som er særligt sensitiv. Da jeg fandt ud af det, fandt jeg ud af, at det har hun fra mig. Det har besværliggjort mit liv mange gange og har sat sine spor. Derfor gør jeg, hvad jeg kan for st blive klogere på dette og gøre det, der er bedst for hende og hendes udvikling, så hun forhåbentlig får et nemmere liv og få glæde af/udnytte alt det gode, som dette personlughedstræk fører med sig.

  Svar
 33. Belinda
  8. september 2014 at 13:50 (7 år ago)

  Hvorfor jeg skal vinde denne bog er fordi :
  Jeg selv er sensitive og har 3 piger der også er det.
  Men den mindste er også født døv, men har i dag ci , men der stadig bagud sporgmæssing, udover det er hun meget sensitive , så jo mere jeg ved om det. Jo nemmere kan jeg måske gøre hendes hverdag

  Svar
 34. Camilla nygaard
  8. september 2014 at 13:41 (7 år ago)

  Hej. Jeg vil rigtig gerne vinde din bog. Min datter er 10 og meget sensitiv. Jeg er sikker på at bogen kan give os begge nogle rigtig gode redskaber til hverdagen.

  Svar
 35. Heidi Madsen
  8. september 2014 at 13:32 (7 år ago)

  Hej Lotte
  Jeg vil mægtig gerne vinde bogen af flere årsager: Jeg har en niece på snart 6 år der er særlig sensitiv samt jeg søger job som pædagog medhjælper i vuggestue/børnehave, jeg vil gerne gøre ekstra ud af at hjælpe sensitivite børn og derved deres forældre og andre mennesker til at oplyse om det at være særlig sensitiv. Jeg har arbejdet med børn i ca 4 år og det er klart noget af det jeg virkelig brænder for. Derudover er jeg selv særlig sensitiv og jeg tænker bogen også vil kunne hjælpe mig med at forstå min barndom bedre ♥
  Mkh Heidi

  Svar
 36. Lindy
  8. september 2014 at 13:28 (7 år ago)

  Hvis jeg vinder bogen, så vil jeg bruge den til at balancere mit liv bedre i forhold til min højsensitive datter på 22 mdr. og mellem alle de relationer jeg har, der er i berøring med os. Og så vil jeg bruge min viden, som jeg allerede gør, på at sprede kendskabet endnu mere til vores personlighedstræk. Hvis jeg ikke vinder, så vil jeg glædes ved, at andre får samme muligheder. 🙂

  Svar
 37. Linda
  8. september 2014 at 13:10 (7 år ago)

  Vil gerne vinde den, da jeg synes den lyder super spændende. Jeg arbejder til dagligt i socialpsykiatri og har tvillinger der er født 8 uger for tidligt, hvor den ene viser tegn på at være sensitiv – tænker det vil være en stor hjælp og mulighed for udvikling, både fagligt og privat!

  Svar
 38. Désirée
  8. september 2014 at 12:39 (7 år ago)

  Vil super gerne vinde bogen, da jeg er sikker på at jeg bedre kan hjælpe
  min yngste datter på snart 9 år. Især på den måde du beskriver at bogen er delt op i. 🙂 🙂

  Svar
 39. ayse
  8. september 2014 at 12:38 (7 år ago)

  Jeg ville elske at have et eksemplar af bogen her.
  Jeg har en særlig sensitiv og højtbegavet dreng på 6 år, som ovenikøbet har mistet sin søter på 4 til kræft. Vi har mange udfordringer i hverdagen og jeg håber bogen her kan hjælpe os lidt på vej.

  Svar
 40. lene
  8. september 2014 at 12:20 (7 år ago)

  Jeg har tvillingedrenge på snart 4 år som er sensitive på hver deres måde, hvilket giver mange udfordringer så er sikker på bogen vil være en stor hjælp:-)

  Svar
 41. Rikke
  8. september 2014 at 12:15 (7 år ago)

  Jeg vil super gerne vinde en bog. Håber den vil kunne hjælpe min søns omgangskreds med at forstå ham bedre. Det vil være med til at give ham en positiv oplevelse af verden og ikke det modsatte.

  Svar
 42. Lise
  8. september 2014 at 11:32 (7 år ago)

  Har en veninde, hvis søn efter endt kemonehandling er bliver super sensitiv.
  Vil så gerne kunne give bogen videre til hende

  Svar
 43. Metteline
  8. september 2014 at 11:29 (7 år ago)

  Jeg vil meget gerne vinde bogen. Det vil være til stor glæde for både mig og forhåbentlig min søn 🙂

  Svar
 44. Kristina
  8. september 2014 at 11:23 (7 år ago)

  Jeg har en dreng på 4 år der er særligt sensitiv. Jeg synes derfor det er spændende/relevant at indhente viden om dette. Vi har mange udfordringer derhjemme fordi han hurtigt bliver overstimuleret og derfor reagere på dette ved at være udadreagerende. Prøver ihærdigt at læse alt der evt. kan hjælpe på at gøre hans hverdag lettere.

  Svar
 45. Mette Jensen
  8. september 2014 at 11:01 (7 år ago)

  Jeg har en datter på 5 år som er sensitiv og efter at have fået hende og det hendes reaktioner,har jeg fundet ud af at jeg selv er sensitiv og ikke bare har været mærkelig hele min barndom.
  Jeg vil meget gerne følge udviklingen indenfor det sensitive univers.

  Svar
 46. Jeanette
  8. september 2014 at 10:34 (7 år ago)

  Min søn på 6år er særligt sensitiv og har i de sidste 2år været i behandling for leukæmi , så han har været rigtig meget igennem med forandringer, fremmed mennesker som skulle helt tæt på ham og bare rigtig dårlige dage både fysisk og psykisk.

  Svar
 47. Tina
  8. september 2014 at 10:28 (7 år ago)

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vinde bogen da min snart6årige dreng er meget sensitiv og jeg opdagede selv at jeg var sensitiv da min søn blev født. Nu mere jeg læste om ham jo bedre forstod jeg mig selv. Så jeg ville elske at suge en masse viden til mig så jeg endnu bedre kan forstå min skønne sensitive dreng! Flot anmeldelse i øvrigt virker ærlig.

  Svar
 48. June Spuur
  8. september 2014 at 10:18 (7 år ago)

  Vi har nu hvor min datter er 22 år opdaget at hun er HSP og dette har givet os nogle svar på hendes reaktioner på mange ting – som gennem tiderne har været meget frustrerende for familien. Jeg vil derfor rigtig gerne vinde denne bog så jeg kan få større forståelse for min datter og hendes reaktions mønster. Den vil simpelthen være guld værd for os som familie. Jeg er på kontanthjælp og sygemeldt og har derfor ikke sådan lige råd til at købe bøger som jeg har lyst til. Der må ofte prioriteres. Jeg krydser fingre og tæer for at jeg er en af de heldige og skynder mig at fløjte en lille melodi på vej ud så jeg er sikker på at du har både set og hørt mig 😉 .. pflyyyy pfflyyyy 😉

  Svar
 49. Christel
  8. september 2014 at 10:12 (7 år ago)

  Jeg er selv særligt sensitiv, og har en lille søn på knap 1½ år, som er særligt sensitiv og nyhedssøgende. Vores dagligdag er fyldt med udfordringer, som vi gerne ville blive klogere på, hvordan vi kan tackle, så det hele blivver lidt lettere og rarere for os alle tre. Samtidig læser jeg til lærer, og har derfor også en faglig interesse i de særligt sensitive børn, som jeg gerne vil blive rigtig god til at forstå og rumme ude i skolen. Derfor ville det være fantastisk for mig at vinde et eksemplar af bogen.

  Svar
 50. MilleSmille
  8. september 2014 at 10:12 (7 år ago)

  Dét kunne da lige være bogen for mig, da jeg først for nyligt har opdaget, at jeg har HSP (og jeg er 40 år), samt min dreng på 7 år også har trækket. Så lidt opdateret viden ville hjælpe 🙂

  Svar
 51. Jane
  8. september 2014 at 10:09 (7 år ago)

  Hvor dejligt med en bog som kan medbringes i SFO og skole, så min dejlige sensitive dreng på 6 år, forhåbentlig bedre kan blive forstået. Jeg føler at der mangler oplysning om det at være sensitiv og dette er denne bog jo et rigtig fint svar på. Tak for det ♡

  Svar
 52. Cindie
  8. september 2014 at 10:05 (7 år ago)

  Jeg kunne godt tænke mig at vinde bogen, fordi jeg gerne vil suge al den viden til mig om særlig sensitivitet som muligt. Begrebet er nyt for mig, men alt gav bare lige pludseligt mere mening. Både med min barndom, men også med udviklingen og opgaverne med mine 3 børn, der alle har trækkene på hver deres måde og i forskellig grad. Derfor kan det kun blive et fantastisk værktøj for os som familie.
  Kh Cindie

  Svar
 53. Kristine
  8. september 2014 at 10:03 (7 år ago)

  Vores datter på næsten 7 år, er i gang med at blomstre i fuld flor som særligt sensitiv. Hun har altid haft en snært af det, men henover sommeren er det virkeligt kommet til udtryk!
  Bogen vil være et kæmpe redskab for os, således vi kan få mere indsigt i, hvad det rent faktisk vil sige at være vores datter. Hvordan hu har det. Føler det. Oplever det. Hvordan vi kan hjælpe hende – og os selv – med at rumme
  alt det der sker lige nu og i fremtiden.

  Svar
 54. Kristine Wagner
  8. september 2014 at 9:50 (7 år ago)

  Min datter på snart 7 år, er begyndt at blomstre som særligt sensitiv!
  Det er super hårdt, for både hende og resten af familien, og derfor vil denne bog være kæmpe meget guld værd! Den kan være med til at give os alle – også min datter -et bedre billede af, hvordan min datter har det, og redskaber til at håndtere og rumme det der sker.

  Svar
 55. Line Bjerregaard
  8. september 2014 at 9:41 (7 år ago)

  Åhhh kunne være fantastisk at vinde bogen. Den lyder rigtig spændende og jeg mangler virkelig inspiration og mere viden ifm med min datter der er sensitiv og signalstærk. Har en søn på 2 mdr, så lidt for tidligt at vurdere, men har en stærk fornemmelse af han er sensitiv. Jeg er selv sensitiv og signalstærk og synes jeg mangler redskaber. Håber meget på at vinde bogen 😉

  Svar
 56. Anette
  8. september 2014 at 9:13 (7 år ago)

  Uha! Den skal jeg da vinde!
  Fordi det først er for nylig jeg har fundet ud af min datter ( og jeg selv) er sensitiv. Min datter er 8 år O jeg har en masse spm som jeg regner m at få nogle af svarene på i bogen.
  Jeg har langtidsfølger efter hjernerystelse og har derfor brug for en letlæselig bog fremfor “biblen”.
  Krydser fingre og håber, håber, håber 🙂

  Svar
 57. Anette Rosgaard
  8. september 2014 at 8:58 (7 år ago)

  Det lyder til at være en god og interessant bog. Vi er mange, der har manglet en bog om sensitive børn, der er skrevet af danskere. Jeg har selv 3 sensitive børn og arbejder som inklusionspædagog på en 4. årgang. Her er der 100 børn og en del af dem er sensitive. Det giver en del udfordringer for sensitive børn, at skulle være i en folkeskole med over 800 børn i 6-7 timer hver dag. Jeg håber, denne bog kan hjælpe mig med at hjælpe børnene til bedre trivsel i en travl, hektisk og larmende hverdag.

  Svar

Leave a Reply

Pin It on Pinterest

Ved at anvende dette site, accepterer du brugen af cookies - Læs mere om cookies OK

Information om cookies

Hvad er en cookie?

Hvad er en cookie?

En cookie er en lille datafil websites gemmer på din computer, for at de kan genkende computeren næste gang du besøger websitet. En cookie er passiv fil og kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

Cookies benyttes ikke til at lagre personlig data. I tilfælde hvor systemet har behov for at lagre personlig data, bliver det lagret på serveren, og kan derfor ikke tilgås af andre websider.

Fravalg af cookies

Hvis du ikke ønkser, at websites skal kunne benytte cookies, kan du bede din browser om at blokere for dem. Hvis du beder din browser blokere for cookies, vil du ikke blive registreret når du besøger denne eller andre websites. Du skal dog være opmærksom på, at mange funktioner på et website er afhængige af cookies. Blokerer du dem kan du derfor risikere, at websites holder op med at fungere efter hensigten.

Spørgsmål

Har du spørgsmål omkring sitets brug af cookies, er du velkommen til at tage kontakt med sitets ejer. Kontaktinformationer finder du på websitet.

Hvilke cookies bruges på dette site?

Funktioner på sitet

For at visse dele og funktioner på sitet kan fungere, benyttes cookies - f.eks. til at gemme indstillinger, valg eller lignende.

Statistik

For at vide hvor mange der besøger siden og for at kunne forbedre brugeroplevelsen, benyttes cookies for at følge besøgendes adfærd. Al data indsamles anonymt af 3. part.

Fravælg cookies

Fravælg cookies

Hvordan du fravælger cookies afhænger af, hvilken browser du benytter. Her finder du fremgangsmåden til de mest almindelige browsere: