Sensitiv-er det dit barn? Slip tvivlen på og bliv mere sikker som forælder

Responsive_sensitiv_familie

 

Onlinekursus
Slip tvivlen og bliv mere sikker som forælder -Til forældre med særligt sensitive børn

Sådan skaber du en roligere hverdag
med dit meget følsomme barn og bliver en mere sikker forælder

Ville du ønske, at du vidste, hvordan du bedst tackler hverdagens mange udfordringer og relationer med dit meget følsomme barn? Så tilmeld dig dette online kursus, hvor jeg giver dig den basale viden, du har brug for som forælder til et meget sensitivt barn. 

 

Både en lettelse og en udfordring

Indrømmet, det kan være både en lettelse og en udfordring, når det går op for dig, at du er mor eller far til et barn, der er særligt sensitivt.

Tingene falder ligesom på plads.

Mange episoder og konfrontationer giver pludselig mening.

Og så kommer erkendelsen af den store opgave, der hviler på dig som mor eller far.

Jeg har været der.
Og husker det tydeligt.

 

Hvis bare det hele kunne være lidt lettere for flere…

Da vi opdagede, at vores datter er meget følsom, gik jeg igang med at lære og efteruddanne mig på området. Først og fremmest for at skabe en god og rar hverdag for vores datter. Men senere hen brugte jeg min viden og erfaring til at hjælpe andre forældre til meget følsomme børn. Som coach og rådgiver. Og det har jeg aldrig fortrudt.

 

 

Jeg vil også hjælpe dig med at slippe tvivlen og blive mere sikker i din rolle som mor eller far til dit særligt sensitive barn

Onlinekurset her hjælper dig, der er mor eller far til et særligt sensitivt barn og oplever at:

 • føle dig alene med dit barns følsomhed
 • være i tvivl om, hvordan du griber små og store ting an i hverdagen
 • mangle konkret viden om det at være særligt sensitiv
 • og savne forståelse fra netværk og omverdenen i forhold til dit barn

 

[line]

Kurset foregår online og løber over 12 uger.
Hver 3. uge, får du får du adgang til et nyt modul og tilhørende øvelser.

Skriv til mig på info@sensitiv-familie.dk
hvis du vil på venteliste til næste hold.

 

[line]
8a

På dette kursus får du blandt andet:

 

 • En grundig gennemgang af, hvad det vil sige at være særligt sensitiv. Jeg giver dig den helt grundlæggende viden om, hvad de forskellige begreber betyder i forhold til særligt sensitivitet.

 

 • Indsigt og forståelse for dit barns reaktioner, og din rolle som mor elleOnlinekursus -slip tvivlen og bliv mere sikker som forælderr far til et barn, der er særligt sensitivt. Du vil opleve endelig at blive forstået i din tvivl omkring dit barns anderledeshed. Og så vil du få viden omkring de forskellige måder, den særlige sensitivitet kan komme til udtryk på

 

 • Redskaber og gode ideer til din hverdag med dit særlige sensitive barn. Du vil få  konkrete redskaber og ideer til at løse nogle af de udfordringer, som du lige nu oplever i din hverdag med dit barn. Og ikke mindst forslag til kommunikationen med pædagoger, bedsteforældre, venner og andre forældre i jeres netværk.

 

 • En brugbar plan med inspiration til at skabe en lettere og mere rolig hverdag fyldt med handlemuligheder og rammer, der gør det lettere for dig som mor eller far og ikke mindst for dit særligt sensitive barn.

 

 

Hvem kan deltage?

Kurset her er primært lavet til mødre og fædre med børn under 7 år. Du vil sikkert også kunne få noget ud af at deltage, hvis dit særligt sensitive barn er over 7 år, men som udgangspunkt anbefaler jeg kun kurset her til forældre med børn under 7 år.

 

Du er den helt rette til at deltage, hvis du oplever, at:
 • du er usikker på, om dit barn rent faktisk er særligt sensitiv
 • du netop har erfaret, at dit barn er særligt sensitivt, og det hele er lidt svært at overskue.
 • du har svært ved at få helt styr på, hvad det her “særligt sensitiv” i virkeligheden handler om.
 • du bliver påvirket af, hvad familie, venner og pædagoger mener om din håndtering af dit barn i forskellige situationer.
 • du er i tvivl om, hvordan du griber dit barn helt rigtigt an.
 • du føler dig meget alene om at forstå og håndtere dit barns særlige sensitivitet.
 • du savner inspiration, handlemuligheder, ideer og redskaber i din hverdag med dit særligt sensitive barn.
 • du føler dig frustreret over, at de populære råd ikke virker på dit særlige sensitive barn.
 • du føler dig ofte meget anderledes i forhold til de andre forældre og de udfordringer, du står med i dagligdagen.

Hvis du kan svare ja til et eller flere af disse punkter, er kurset noget for dig.

 

Du er ikke den rette, hvis du:          
 • er fagperson eller bedsteforældre
 • har kendt til dit barns særlige sensitivitet i mange år
 • har en bred og grundlæggende viden om begrebet særligt sensitivitet og derfor er på udkig efter en “overbygning”
 • er mor eller far til et særligt sensitivt barn over 7 år
 • har styr på det her med dit barns særlige sensitivitet og føler dig sikker i din rolle som mor eller far til et særligt sensitivt barn.
 • er på udkig efter et kursus om signalstærke, temperamentsfulde eller nyhedssøgende børn.

Kan du svare ja til et af disse punkter, så vil jeg ikke kunne garantere, at du får nok ud af det her kursus. Det er vigtigt for mig at påpege, at det her er grundkursus for forældre  med særligt sensitive børn under 7 år. 

kursus for forældre til særligt sensitive børn

 

6-reference-2
[line]

Kurset foregår online og løber over 12 uger.
Hver 3. uge, får du får du adgang til et nyt modul og tilhørende øvelser.

Skriv til mig på info@sensitiv-familie.dk
hvis du vil på venteliste til næste hold.

 

 [line]

De fire moduler

Modul 1: Grundlæggende viden

I modul 1 får du din grundlæggende viden om særlig sensitivitet helt på plads. Du bliver helt skarp på, hvad særlig sensitivitet er og ikke mindst, hvad det ikke er. Og jeg gennemgår de udtryk, der ofte bliver brugt i forhold til særlig sensitivitet, så du ikke behøver at lade dig forvirre af dem.
Jeg fortæller dig om særlig sensitivitet som begreb. Er det “ægte” eller er det noget forældre har fundet på? Og vi ser på om dit barn er særlig sensitivt,-  Og om det er  vigtigt. Og er det positivt eller negativt at være særligt sensitiv?
Vi ser på, hvem der er førende indenfor området, så du får en rigtig god ide om, hvem det kan betale sig at lytte efter og holde øje med.
Og sidst men absolut ikke mindst runder jeg sanseintegerations problemer og vi ser vi kort på nogle diagnoser, der kan have sammenfald med særlig sensitivitet.
Du får altså i modul 1 en rigtig god grundlæggende viden om særlig sensitivitet, som bliver dit solide fundament fremadrettet.

+ Bonusinterview om sansemotoriske forstyrrelser

I forbindelse med modul 1 får en virkelig brugbart interview med Fysioterapeut Kit Nygaard Bak,Psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapeut og formand for Dansk Selskab for Psykiatrisk og Psykosomatisk Fysioterapi.
Kit ved rigtig meget om sansemotoriske forstyrrelse og om særligt sensitive børn, og det deler hun ud af i dette interview.

 

Modul 2: Forståelse for personlighedstrækket og din egen situation

I modul 2 får du en rigtig god forståelse for den særlige sensitivitet og for din egen situation som forælder. For det handler jo ikke kun om dit barn og den særlige sensitivitet. Det handler også om dig, og at det, du oplever kan være svært eller udfordrende.

Jeg taler om den tvivl, du kan opleve som forælder, og hvordan det kan føles, når andre ikke synes om din måde at opdrage dit barn på. Vi kommer omkring det faktum, at man som forældre kan have nogle forventninger til sit barn, som barnet ikke kan imødekomme. Og så ser vi på det behov, rigtig mange forældre har for at få noget sort på hvidt i forhold til den særlige sensitivitet,- for eksempel til at vise frem i institutionen.

Vi kommer omkring udtryk som udredning, PPR og sensorisk profil. Hvad betyder de, og hvornår er de rent faktisk relevante?
Jeg giver dig svaret på hvem kan sige om dit barn er særlig sensitivt? Og vi ser på om forældre til særligt sensitive børn faktisk er “curling-agtige”?.

Og sidst men ikke mindst taler jeg om det, som få tør sige højt,  ”Kan vi ikke bare lære vores barn at være anderledes? ”Og er det faktisk sådan, at særligt sensitive børn skal de behandles som rådne æg.  Vi kommer omkring, hvad man faktisk kan forvente, når man har et særligt sensitivt barn, for det kan adskille sig fra, hvad nogle forældre  egentlig havde forventet.

+ Bonuslydfil: hvordan den særlige sensitivitet kan komme til udtryk

Du får en lydfil, hvor jeg gennemgår, hvordan den særlige sensitivitet kan komme til udtryk. Måske vil du opleve, at mange ting ”falder på plads” og at du kan se et mønster i nogle ting hos deres barn.

 

Modul 3: Redskaber til din hverdag med et særligt sensitivt barn

I modul 3 får du redskaber til din hverdag. Helt konkret skal vi se på, hvor vigtigt det er, at den særlige sensitivitet bliver budt velkommen i familien. Jeg taler om ”næste udviklingstrin”, anerkendelse og planlægninig af jeres uge.

Vi kommer omkring den måske største udfordring for rigtig mange, nemlig at rumme barnet i svære situationer. Og jeg går i dybden med din tvivl og kommer ind på, hvad du helt konkret kan gøre, når andre blander sig i din måde at opdrage dit barn på.

Vi skal se på det at dele den særlige sensitivitet. Hvornår er det vigtigt og hvornår er det måske overflødigt. Jeg taler om kommunikation med andre om den særlige sensitivitet og specifikt i forhold til institutionen og skole. Og så skal vi se på de fladgruber den kan være i kontakten med fagpersoner omkring banret. Til sidst ser vi på nogle i grunden ret enkle ting, du kan gøre, som i høj grad kan påvirke jeres hverdag positivt.

+ Bonusredskaber: Inspiration til jeres hverdag fra a-z

Du får en ekstra lydfil i modul 3. En lydfil, hvor jeg fra a til z gennemgår helt konkrete ideer til redskaber du kan bruge i hverdagen med dit særligt sensitive barn.


Modul 4: Din plan fremadrettet som forælder

I modul 4 har jeg fokus på din plan fremadrettet, så du føler dig godt rustet og klar til hverdagen, når kurset slutter. Jeg taler om, hvorvidt dit barn er /ikke er særligt sensitivt, og hvad det kan betyde for jer som familie fremadrettet.

Vi skal se på, hvad du ser som dine udfordringer og styrker i fremtiden. Vi lægger en plan, der tager hånd om det, du måske bøvler mest med som forælder. Og vi ser på nogle af de udfordringer, der kan opstå i hverdagen.
Vi kommer også omkring nogle af de tanker, som mange forældre kan gå og bruge en masse krudt på:

 • Er mit barn sensitivt eller forkælet?
 • Har mit barn brug for flere grænser.
 • Er mit barn overbeskyttet?
 • Skal jeg skubbe på eller er ”back off” den rigtige strategi? 

Du får mine svar, så du har muligheden for at parkere det fremadrettet, hvis du har brug for det.Vi kommer omkring “ups and downs” i hverdagen. Og så tager vi fat i tre ting, der for alvor kan gøre forældre strithårede: fritidsinteresser, højtider og familiearrangementer .

Vi kommer omkring det, de ting der typisk fylder. Og du får mulighed for at lave en plan, du rent faktisk kan bruge, så du føler dig mere sikker som forælder og har overblik over, hvad der er vigtigt du har fokus på hjemme hos jer fremadrettet.

6

910-2
[line]
Øvelser og svar på dine spørgsmål i alle fire moduler

Undervejs i forløbet får du konkrete øvelser, der er lavet med det formål at give dig konkret inspiration til hverdagen med dit særligt sensitive barn.

Efter hvert modul får du mulighed for at stille mig 1-3 spørgsmål. Alle mine svar bliver samlet enten på skrift eller i en lydfil og lagt op sammen med modulet. På den måde kan du både få svar på dine spørgsmål, og du kan samtidig få glæde af dine medkursisters spørgsmål
[line]

Bonus når du tilmelder dig onlinekursetResponsive_sensitiv_familie

Udover selve onlinekurset får du også:

Gratis e-bog af Anna Skyggebjerg ”Den da jeg besluttede mig for at være en og nok mor”
En skøn bog, der trods titlen, virker på både mor og farhjerter. (Er i pdf format)
Jeg har besluttet at alle der deltager på kurset, skal have den her skønne bog.

Typiske spørgsmål:

[accordion title=”Hvordan forgår sådan et onlinekursus?”]At kurset er online betyder at du kan sidde hjemme hos dig selv, foran fx din computer og høre kurset når det passer dig. Det eneste det kræver er, at du har enhed med internetadgang.Kurset er opdelt i 4 moduler som du får adgang til med en ugens mellemrum. Så snart et nyt modul er frigivet, får du en mail med et link og du kan så gå ind og høre modulet og få adgang til eventuelle opgaver og interview, når det passer dig.[/accordion]
[accordion title=”Er det meget teknik når det er et onlinekursus?”]Nej, slet ikke. Men det kræver at du har vandt med din computer, ipad, iphone, og mail og at lyden fungerer på din enhed, så du kan høre lydfilerne i en nogenlunde kvalitet.[/accordion]
[accordion title=”Hvad gør jeg hvis jeg har tekniske problemer med kurset?”]Så sender du mig en mail på info@sensitiv-familie.dk, så skal jeg prøve at hjælpe dig.[/accordion]

[accordion title=”Men er det ikke enormt upersonligt?”]I mine øjne kan man kan sagtens være lige foran folk og være enormt upersonlig. Når jeg laver materialet og indtaler det så føles det for mig personligt.  Og min erfaring er faktisk at et onlinekursus, kan være meget personligt, hvis man ønsker det.[/accordion]
[accordion title=”Hvad hvis jeg har spørgsmål, – så er du der jo ikke”]Kurset er indrettet sådan at du efter hvert modul har mulighed for at stille 1-3 spørgsmål. Hvordan det kommer til at fungere i praksis får du at vide når holdet starter.[/accordion]
[accordion title=”Du virker til at være særligt sensitiv. Skal man så være særligt sensitiv selv for at bruge kurset?”]Kurset er for alle forældre til særligt senstive børn. Men det er klart at kurset i nogen grad bærer præg af at jeg selv er særligt sensitivt. Det betyder fx også at jeg har forholdsvis let ved at sætte mig i det sensitive barns sted.[/accordion]
[accordion title=”Er det både for fædre og mødre?”]Kurset er for både fædre og mødre. Og der er ingen krav om at deltage i noget ud over kurset.[/accordion]
[accordion title=”Vil jeg ikke længere være i tvivl om noget, når jeg er færdig med kurset?”]

Kurset er bygget op omkring den viden jeg har erfaret er særlig vigtig, når man lige har fundet ud af at ens barn måske er særlig sensitivt. Det er viden som typisk gør at man som forældre falder mere til ro og føler sig mere sikker på sig selv som forælder og også mere sikker i forhold til sit barn.

Det betyder selvfølgelig ikke at du aldrig mere vil være i tvivl i dit forældreskab, – for det vil du forhåbentlig. Det er jo en del af livet og i virkeligheden et sundhedstegn. Så der vil stadig kunne dukke tvivl op og du kan måske føle at du har brug for sparring. Men min erfaring er, at det er slet ikke på samme måde. Den grundlæggende tvivl, vil jeg forvente er væk efter kurset er slut, med mindre du har ting med dig fra din egen opvækst og senere som gør at du tvivler meget på dig selv uanset omstændighederne og den viden jeg deler med dig.[/accordion]
[accordion title=”Kan jeg betale i rater?”]Ja, du kan godt betale kurset i 2 rater.[/accordion]
[accordion title=”Må jeg dele kurset med nogen?”]Kurset er beregnet til en husstand, men må i øvrigt ikke deles.
De ekstra ting du evt modtager som bonus i forbindelse med dit køb, må heller ikke deles.
Kontakt mig på info@sensitiv-familie.dk hvis du er i tvivl om hvad du må.[/accordion]

[accordion title=”Forvinder kurset efter de 4 uger?”]Materialet er dit til evigt eje, – men det er vigtigt at du sørger for at downloade det hele senest en uge efter kurset er slut.[/accordion]

[accordion title=”Oplever du stadig at være i tvivl?”]

Hvis du efter at have læst teksten her på siden kan mærke at du er lidt i tvivl om hvorvidt det er noget for dig, så kan jeg anbefale dig at kigge lidt rundt på hjemmesiden i øvrigt for at få en fornemmelse af om min profil matcher dit behov, – om det føles rigtigt.
Oplever du forsat at være i tvivl, er du velkommen til at ringe til mig, så kan vi sammen finde ud af om kurset er noget for dig.

Du kan ringe på 26 79 95 10, hverdage i tidsrummet 10-12. Det er ikke sikkert jeg er ved telefonen, men du kan altid lægge en besked, så ringer jeg tilbage til dig, og vi kan tage en snak. Og hvis du tænker at så overbeviser jeg dig bare om, at du skal købe en plads, så kan jeg sige allrede nu, at det ikke er tilfældet. Jeg har ingen interesse i at sælge mit kursus til folk der ikke har brug for det. Det er ikke derfor jeg har lavet det. Faktisk tværtimod.

[/accordion]

mit banDin investering:

Din investering 1.300,00 kr.

Du kan betale i to rater.
1. rate ved bestilling. 2. rate den førstkommende 1.i en måned

[line]

Kurset foregår online og løber over 12 uger.
Hver 3. uge, får du får du adgang til et nyt modul og tilhørende øvelser.

Skriv til mig på info@sensitiv-familie.dk
hvis du vil på venteliste til næste hold.

[line]

Jeg glæder mig til at dele kurset med dig!